Laks i tomat med ris og frisk salat

Laks i tomat med ris og frisk salat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Vil du ha en enkel fiskemiddag med mye smak? Da burde du prøve laks i tomat med ris til! Lag gjerne en enkel, grønn salat du kan ha til.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 °C. Fjern skinnet på laksen og krydre fisken med salt og pepper.
Brun laksen raskt på den ene siden i en varm stekepanne til den får en fin stekeskorpe.
Hell sausen over i en passende liten ildfast form og legg i laksen med den stekte siden opp. Bak laksen midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.
Stek brødsmulene sprø og gylne i smør i en liten stekepanne. Tilsett revet eller finhakket hvitløk mot slutten av stekingen. Ta de sprø smulene vekk fra varmen og tilsett hakkede urter.
Topp den bakte laksen med sprø smuler og server den med kokt ris, og gjerne en frisk salat med agurk, eple og hjertesalat til.