Kyllingvinger med sprø søtpotetfries

Kyllingvinger med sprø søtpotetfries

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Når suget etter noe enkelt og smakfullt melder seg, er det få ting som slår kombinasjonen av saftige kyllingvinger og krydret, sprø søtpotetfries.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Skrell søtpotetene og kutt dem i ca. 1½ cm tykke staver. Skyll søtpotetstavene godt og legg dem i kaldt vann i 10 minutter. Sil fra vannet og tørk av stavene med kjøkkenpapir/håndkle.
Legg søtpotetstavene i en ildfast form. Strø over krydder, olje og maisenna, og bland det godt sammen.
Sett formen i stekeovnen og la det steke i ca. 25–30 minutter til søtpotetfriesen er sprø og gjennomstekt.
Varm kyllingvingene sammen med søtpotetene de siste 10 minuttene.
Bland meksikansk salatmiks med cherrytomater delt i båter og mais. Riv basilikumbladene i mindre biter og dryss dem over salaten.
Server kyllingvingene med søtpotetfries og salat til.