Kyllingspyd med peanøttsaus og mangosalsa

Kyllingspyd  med peanøttsaus og mangosalsa

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er smaken av norsk sommer, inspirert av litt fjernere himmelstrøk. Prøv kylling med asiatisk vri på grillen.

Fremgangsmåte

Start med å lage marinaden. Bland solsikkeolje, gurkemeie, salt og pepper.
Skjær kyllingfiletene i tynne biter og legg dem i marinaden. La kyllingen marinere i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Tre den marinerte kyllingen på grillspyd, og grill dem eller stek dem i en grillpanne.
Kok risen etter anvisning på pakken.
Peanøttsaus
Kjør alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser til en grov og jevn saus.
Mango- og chilisalsa
Skrell mangoen og skjær den i terninger. Del chilien i tynne skiver og bland den med mangoen. Tilsett olivenolje, limesaft og eventuelt balsamicoeddik, og smak til med salt, pepper og hakket koriander.

Tips:

Legg grillspyd av tre i vann ca. 20 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr.