Kyllingkjøttboller med klementin- og spekeskinkesalat

Kyllingkjøttboller med klementin- og spekeskinkesalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Vi trenger noen dager med salat innimellom og denne lekre hverdagsretten med sitrussaus smaker deilig og metter godt.

Fremgangsmåte

Finhakk løken og kutt selleri i biter. Smelt smør i en stekepanne, og ha i løk, selleri, strimlet spekeskinke og valnøtter. La det frese i 3 minutter, ta det ut fra stekepannen og avkjøl.
Lag appelsinsaus: Kok opp appelsinjuice og sukker i en kjele. La det småkoke uten lokk til væskemengden er redusert med ca. 30 %. Rør maisenna ut i 2 ss kaldt vann, og bland jevningen med sausen under omrøring til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Varm litt olje i stekepannen. Stek kyllingkjøttbollene på middels varme i ca. 4 minutter til de er gylne og gjennomvarme. Ta kjøttbollene ut av stekepannen og hold dem varme.
Skrell klementinene og del dem i båter. Skjær cherrytomatene i to. Bland avkjølt løk, selleri, spekeskinke og valnøtter med klementinbåter og cherrytomater. Dander salaten på hele hjertesalatblader og drypp over olivenolje og sitronsaft. Krydre med salt og pepper.
Server kyllingkjøttbollene med salaten til. Drypp sitrussaus over kjøttbollene ved servering.