Ingredienser
Kyllingfrikassé bringer tilbake tradisjonsrike matminner for mange, og er ekstra godt når det er litt kaldt ute!
Fremgangsmåte
-
Skjær kyllingen i jevne biter, ca. 3x3 cm. Rens og skjær gulrot og selleri i jevne biter og purren i jevne skiver. Skjær løken i smale båter.
-
Kok opp 5 dl vann med en buljongterning. Kok grønnsakene i buljongen til de er knapt møre. Ta ut grønnsakene og ha kyllingen over i kraften. La bitene trekke rett under kokepunktet i 4–5 minutter. Løft kyllingen opp fra kraften. Etterfyll kraften med litt vann ved behov sånn at du alltid har 5 dl kokekraft.
-
Smelt smøret i en kjele og visp inn melet. Spe med den varme kokekraften mens du hele tiden visper for å unngå klumper. Tilsett fløte, kok opp og la sausen småkoke i 5 minutter under omrøring. Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft. Ha grønnsakene, kyllingen og ertene over i sausen. Varm til alt er gjennomvarmt.
-
Dryss over friske urter før servering og server kokte poteter ved siden av.
-
Denne retten inneholder ca. 1000 g grønnsaker.