Kyllingkjøttboller med rotmos og kokossaus
Sett smak på kjøttbollene! Kyllingkjøttboller med rotmos og spicy kokossaus
er en smakfull rett som krydrer opp hverdagen.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Start med rotmosen. Skrell persille- og gulrøttene, og del dem i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er myke og sil bort vannet. Mos de kokte persille- og gulrøttene til en grov puré sammen med smøret. Smak til med salt og pepper.
- 2Vask og rens blomkålhodet, og rasp det på et grovt rivjern, bruk stilken også. Kok blomkålen i lettsaltet vann i 5 minutter, og sil bort vannet.
- 3Skrell og finhakk ingefær og hvitløk, finhakk også chili. Stek ingefær, hvitløk og chili i en varm stekepanne med litt smør i 2 minutter. Ha i kjøttbollene og stek til de er gylne på alle sidene. Ta ut kjøttbollene og hold dem varm, la grønnsakene være igjen i pannen. Tilsett kokosmelk i pannen og la det koke til kokosmelken er redusert til halve mengden. Tilsett salt og pepper etter smak.
- 4Kok risen etter anvisning på pakken. Damp eller kok sukkerertene i 2 minutter.
- 5Anrett tallerkenen med kokossaus i bunnen, deretter rotmos og blomkål. Topp med kjøttboller.
- 6Server retten med sukkererter og ris til.
- 1