Ingredienser
Med USA i tankene presenterer vi kjøttpudding laget av karbonadedeig sammen med fløtepoteter, bacon og brun saus. Sett prikken over i-en med en frisk coleslaw uten majones, og grønnsaker til.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 190 °C.
-
Bland karbonadedeig med brødrasp, egg, finhakket løk, melk, potetmel, salt og pepper.
-
Smør en brødform med olje. Fordel baconskiver på tvers i formen, slik at baconet dekker bunnen og sidene. Ha deretter karbonadedeigblandingen i formen og brett baconet over på toppen.
-
Stek kjøttpuddingen i ovnen i 40 minutter. Ta den ut av formen og legg den med undersiden opp på et bakepapirkledd stekebrett. Bland sammen ketchup, sennep og sukker, og pensle kjøttpuddingen med blandingen. Stek kjøttpuddingen videre i 5 minutter til.
-
Lag salaten: Rasp kål, eple, løk og gulrot på et rivjern og bland inn epleeddik, sukker, olivenolje, salt og pepper.
-
Del sukkerertene og damp dem i 2 minutter i lettsaltet vann.
-
Tilbered kjøttkakesausen og fløtepotetene etter anvisningen på pakken og server til retten.