Kjøttkaker med kålstuing og brun saus

Kjøttkaker med kålstuing og brun saus

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en klassisk hverdagsmiddag på sitt beste! Kjøttkaker, kålstuing og brun saus! Server med rørte tyttebær til.

Fremgangsmåte

Varm kjøttkakene i en panne. Tilbered sausen som beskrevet på posen. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
Rens og del kålen i jevne biter. Kok kålen mør i lettsaltet vann, ikke bruk for mye vann, det skal bare dekke kålen. Ta vare på 2,5 dl av kokevannet når du heller av kålen.
Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med kokevannet fra kålen mens du hele tiden visper for å unngå klumper. Fortsett med melken til du får en tykk hvit saus. La sausen småkoke i 5 minutter mens du stadig rører for å unngå klumper og at sausen skal feste seg i bunnen. Smak godt til med salt, pepper og muskat. Ha kålen over i sausen og la det bli gjennomvarmt.
Server stekte kjøttkaker med brun saus, kålstuing, kokte poteter og rørte tyttebær.
Denne retten inneholder ca. 800 g grønnsaker.