Ingredienser
Dette er en klassisk hverdagsmiddag på sitt beste! Kjøttkaker, kålstuing og brun saus! Server med rørte tyttebær til.
Fremgangsmåte
-
Varm kjøttkakene i en panne. Tilbered sausen som beskrevet på posen. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
-
Rens og del kålen i jevne biter. Kok kålen mør i lettsaltet vann, ikke bruk for mye vann, det skal bare dekke kålen. Ta vare på 2,5 dl av kokevannet når du heller av kålen.
-
Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med kokevannet fra kålen mens du hele tiden visper for å unngå klumper. Fortsett med melken til du får en tykk hvit saus. La sausen småkoke i 5 minutter mens du stadig rører for å unngå klumper og at sausen skal feste seg i bunnen. Smak godt til med salt, pepper og muskat. Ha kålen over i sausen og la det bli gjennomvarmt.
-
Server stekte kjøttkaker med brun saus, kålstuing, kokte poteter og rørte tyttebær.
-
Denne retten inneholder ca. 800 g grønnsaker.