Ingredienser
Server kjøttkaker på et spennende vis. Her er kjøttkakene omsvermet av deilige grønnsaker i en smakfull brun saus. Med stekt hjertesalat og persillekrem til, får måltidet en herlig finish.
Fremgangsmåte
-
Skrell løk, gulrot og kålrot. Kutt løk, gulrot, kålrot og selleri i små terninger. Fres grønnsakterningene i en middels varm gryte med olje i et par minutter (de skal ikke få farge). Ha i kjøttkaker, vann, buljongterninger, tomatpuré og timian. Sett på lokk og la det småkoke i 10 minutter.
-
Skrell potetene og kutt dem i biter. Rens purren ved å dele den i to på langs og skylle den godt i rennende vann. Skjær purren i strimler. Ha poteter, purre og aspargesbønner i gryten og la det fortsette å småkoke til alle grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
-
Lag persillekrem ved å blande majones, crème fraîche og hakket persille med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin.
-
Tilbered hjertesalaten helt til slutt. Del hjertesalaten i to på langs og stek den i en stekepanne med olje på høy varme. Stek den kjapt på hver side til den er brunet, og dryss over litt salt.
-
Server kjøttkakegryten med stekt hjertesalat og persillekrem til. Topp gjerne med ekstra hakket persille.