Kjøttkakegryte med hjertesalat og persillekrem

Kjøttkakegryte med hjertesalat og persillekrem

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Server kjøttkaker på et spennende vis. Her er kjøttkakene omsvermet av deilige grønnsaker i en smakfull brun saus. Med stekt hjertesalat og persillekrem til, får måltidet en herlig finish.

Fremgangsmåte

Skrell løk, gulrot og kålrot. Kutt løk, gulrot, kålrot og selleri i små terninger. Fres grønnsakterningene i en middels varm gryte med olje i et par minutter (de skal ikke få farge). Ha i kjøttkaker, vann, buljongterninger, tomatpuré og timian. Sett på lokk og la det småkoke i 10 minutter.
Skrell potetene og kutt dem i biter. Rens purren ved å dele den i to på langs og skylle den godt i rennende vann. Skjær purren i strimler. Ha poteter, purre og aspargesbønner i gryten og la det fortsette å småkoke til alle grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
Lag persillekrem ved å blande majones, crème fraîche og hakket persille med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin.
Tilbered hjertesalaten helt til slutt. Del hjertesalaten i to på langs og stek den i en stekepanne med olje på høy varme. Stek den kjapt på hver side til den er brunet, og dryss over litt salt.
Server kjøttkakegryten med stekt hjertesalat og persillekrem til. Topp gjerne med ekstra hakket persille.