Kjøttdeiggryte

Kjøttdeiggryte

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Enkel og mild hverdagsgryte med kjøttdeig. Sammen med en god, hjemmelaget potetmos kan vi love deg et supert middagsmåltid som faller i smak hos alle aldersgrupper.

Fremgangsmåte

Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter.
Kutt purre fint og finhakk hvitløk. Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Server sammen med flatbrød og rørte tyttebær.
Potetmos
Start med å skrelle poteter og dele dem i grove biter til potetmos. Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet.
Varm opp melk til like under kokepunktet. Mos potetene og rør inn smør. Spe med melk til ønsket tykkelse. Smak til med krydder.