Tacogryte

Er det ikke nok med fredagstaco, sier du? Da kan det kanskje friste med en rask og familievennlig tacogryte med kjøttdeig, grønnsaker og bønner. Litt fredagsfølelse midt i uken!

20-40 min
Enkel
Tacogryte
Tips!

Server gryten rykende varm og topp med rømme, hakket frisk koriander, knuste tortillachips og limebåter. Kokt ris eller ferskt brød kan godt serveres til.

Slik gjør du

    1. 1
      Varm litt olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen i to omganger. Ha den over på en tallerken.
    2. 2
      Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i resten av oljen til de er blanke og begynner å få farge. Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og dryss over tacokrydderet.
    3. 3
      Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, vann og buljong, og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt mer vann om du synes gryten er for tykk.
    4. 4
      Skyll bønnene og ha dem i gryten. Smak til med salt og pepper. Dryss grovhakket vårløk på toppen rett før servering.