Ingredienser
En herlig greskinspirert rett med kjøttboller og grønnsaker på spyd, servert med frisk tzatziki til! Retten kan tilberedes på grill, eller stekes i stekepanne hjemme.
Fremgangsmåte
-
Start med å lage tzatziki hjemme. Rasp hele agurken og bland i salt. La agurken stå i ca. 10 minutter slik at vannet trekker ut. Sil fra vannet. Bland agurken med yoghurt og presset hvitløk. Ha tzatzikien i en liten matboks, og sett den kaldt frem til du skal gå på tur.
-
Kutt paprika og rødløk i ca. 2 cm store terninger. Tre kjøttboller og grønnsaker på spyd. Hvis du skal ha med deg maten på tur, er det enklest å gjøre spydene klar hjemme.
-
Grill spydene på en varm grill til kjøttbollene er gjennomvarme og grønnsakene er gylne. Spydene kan også stekes i en middels varm stekepanne med litt rapsolje. Snu ofte. Stek til grønnsakene er gylne, og kjøttbollene er brun på alle sider.
-
Server kjøttboller på spyd med tzatziki til.