Stekte karbonader med fløtesaus
Lag en enkel hverdagsmiddag med stekte karbonader, karamellisert løk og en hjemmelaget fløtesaus – klassisk og skikkelig godt!
20-40 min
Enkel
Tips!
Lag ekstra porsjoner og få ekstra god restemat!
Slik gjør du
- 1Rens og skjær løken i 1 cm tykke skiver. Stek løken over middels/middels lav varme i en blanding av olje og smør. La løken få god tid slik at den blir bløt, gyllen og karamellisert. Dryss gjerne over en klype sukker underveis i stekingen.
- 2Smelt smøret til sausen i en mellomstor kasserolle. Visp inn melet og brun jevningen over middels varme under stadig omrøring, jevningen skal bli gyllenbrun (men for all del ikke brent). Spe med varm kraft, litt etter litt, mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper. La sausen småkoke i 10–15 minutter. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak sausen til med salt, pepper og noen dråper soyasaus.
- 3Stek karbonadene til de er gjennomvarme. Kok brokkolinien et lite minutt i lettsaltet vann.
- 4Server karbonader med løk, brokkolini, fløtesaus, poteter og tyttebær. Dryss over urter helt til slutt.
- 5Har du rester igjen, passer det godt til Karbonadesmørbrød
- 1