Stekte karbonader med gratinerte poteter

Løft den klassiske karbonademiddagen til nye høyder! Med gratinerte fløtepoteter, karamellisert løk og en frisk tomatsalat blir dette et festmåltid.

20-40 min
Enkel
Stekte karbonader med gratinerte poteter

Slik gjør du

    1. 1
      Hell fløtepotetene i en ildfast form og topp med revet mozzarella. Stek i ovn etter anvisning på pakken. (220 grader i 30 minutter.)
    2. 2
      Karamellisert løk: Skrell løken og del den i ringer. Smelt smør i en panne og stek løken på middels varme, til den har karamellisert seg. Pass på at den ikke brenner seg, men blir blank og myk.
    3. 3
      Finhakk sjalottløk og del tomatene i to eller fire og lag en frisk tomatsalat med ruccola. Smak til med salt, pepper og gjerne litt god olivenolje.
    4. 4
      Stek karbonadene i smør eller nøytral olje til de får en fin stekeskorpe.
    5. 5
      Server stekte karbonader toppet med karamellisert løk, gratinerte poteter og en frisk tomatsalat til.
      Tips!

      Denne retten inneholder ca. 750 g grønt.