Spareribs med grillet melon, plommer og søtpotetfries
Grillet melon og plomme får en ekstra dyp smak på grillen som passer perfekt som tilbehør til saftige spareribs.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Vask og skjær søtpotetene i smale staver. La søtpotetstavene få ligge en times tid i rikelig med kaldt vann. Hell av vannet og tørk søtpotetene godt (enten med kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle). Ha søtpotetene over i en stor brødpose og tilsett maizena og en god klunk olje. Rist alt godt i posen slik at alle stavene blir dekket med både maizena og olje. Legg stavene utover ett (eller to) stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over litt salt og stek søtpotetene ved 230 °C i ca. 20 minutter, eller til de er gylne, sprø og møre.
- 2Tilbered spareribs etter anvisning på pakken.
- 3Skjær melonen i 1-2 cm tykke skiver eller smale båter, størrelse og fasong kan varieres. Legg melonstykkene på litt kjøkkenpapir og dryss over et par klyper flaksalt.
- 4Del plommer og nektariner i to, fjern steinen og gni frukten inn med litt olivenolje og grill raskt på begge sider over sterk varme.
- 5Drypp den ferdig grillede frukten med litt ekstra olje og dryss over grovhakkede urter.
- 1