Klassisk meatloaf med fløtepoteter

Med USA i tankene presenterer vi kjøttpudding laget av karbonadedeig sammen med fløtepoteter, bacon og brun saus. Sett prikken over i-en med en frisk coleslaw uten majones, og grønnsaker til.

40-60 min
Enkel
Klassisk meatloaf med fløtepoteter

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 190 °C.
    2. 2
      Bland karbonadedeig med brødrasp, egg, finhakket løk, melk, potetmel, salt og pepper.
    3. 3
      Smør en brødform med olje. Fordel baconskiver på tvers i formen, slik at baconet dekker bunnen og sidene. Ha deretter karbonadedeigblandingen i formen og brett baconet over på toppen.
    4. 4
      Stek kjøttpuddingen i ovnen i 40 minutter. Ta den ut av formen og legg den med undersiden opp på et bakepapirkledd stekebrett. Bland sammen ketchup, sennep og sukker, og pensle kjøttpuddingen med blandingen. Stek kjøttpuddingen videre i 5 minutter til.
    5. 5
      Lag salaten: Rasp kål, eple, løk og gulrot på et rivjern og bland inn epleeddik, sukker, olivenolje, salt og pepper.
    6. 6
      Del sukkerertene og damp dem i 2 minutter i lettsaltet vann.
    7. 7
      Tilbered kjøttkakesausen og fløtepotetene etter anvisningen på pakken og server til retten.