Karbonader med bakte grønnsaker
Stekte karbonader med ovnsbakte grønnsaker blir en raus og god middag.
Server retten sammen med en deilig persillemajones.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Vask selleriroten godt og legg den hel med skallet på i en ildfast form. Bak selleriroten i stekeovnen på 180 °C i ca. 2 timer til den er mør. (Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien).
- 2Del løken i to, behold skallet på. Varm opp en stekepanne med nøytral olje. Stek løken med snittsiden ned til den er gyllen. Bak deretter løken i stekeovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Del tomatene i to og stek dem i ovnen med løken de siste 3 minuttene.
- 3Rens den bakte selleriroten og løken for skall, og del i grove biter. Bland sellerirot og løk med tomatene og litt grovhakket persille. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
- 4Lag persillemajones: Bland eggeplomme med sennep, litt salt og saften fra ½ sitron i en bolle. Visp det godt sammen. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitron.
- 5Grill karbonadene eller stek dem i en stekepanne til de er gylne og gjennomvarme.
- 6Server karbonadene med bakte grønnsaker og persillemajones til.
- 1