Ingredienser
Server pannestekte karbonader med en lun potetstappe og ovnsbakte rotgrønnsaker. Topp med syltet rødløk og en silkemyk fløtesaus.
Fremgangsmåte
-
Varm ovnen til 200°C. Skrell og skjær rotfruktene i jevne biter og kløfter. Legg grønnsakene utover i en passende ildfast form eller på et stekebrett dekket med bakepapir. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje. Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper. Bak grønnsakene midt i ovnen til grønnsakene er helt møre, ca. 35-40 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.
-
Rens og finsnitt løken, bland løken godt sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere mens du forbereder resten.
-
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Bruk en visp og rør inn melet. Brun jevningen over middels varme under stadig omrøring, jevningen skal bli gyllenbrun (men for all del ikke brent). Spe med varm kraft, litt etter litt, mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper. La sausen småkoke i 10-15 minutter. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak sausen til med salt og kvernet pepper og gjerne noen dråper soyasaus.
-
Tilbered potetstappen som beskrevet på posen.