Ingredienser
Server karbonader med en hjemmelaget peppersjy, stekte grønnsaker og en deilig potetstappe du gratinerer i ovnen. Enkelt og veldig godt!
Fremgangsmåte
-
Skrell potetene og ha de over i en kjele sammen med skrelte hvitløksfedd. Fyll på med vann til det akkurat dekker potetene og kok dem møre. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Mos potetene og hvitløksfeddene med en stapper eller visp. Rør inn melk, smør og finhakket chili. Smak stappen til med salt og pepper. Ha potetstappen over i en passende ildfast form, dryss over revet ost og gratiner midt i ovnen ved 210 grader i ca. 15 minutter, eller til overflaten er gyllen.
-
Rens og finhakk rødløken. Fres løken sammen med 2 ss smør i en liten kasserolle. Fres over middels høy varme til løken blir helt bløt og lett gyllen. Tilsett kvernet sort pepper, la det frese videre i et lite minutt før du tilsetter fløte. Kok opp og la det koke til sausen har tyknet. Smak til med salt og noen dråper sitronsaft.
-
Varm karbonadene i en stor stekepanne, eller i en ildfast form i stekeovnen ved 200 grader i 10–15 minutter. Stek grønnsakene raskt over høy varme til de er knapt møre og krydre med salt og pepper. Server varme karbonader med gratinert potetstappe, stekte grønnsaker og peppersjy.