Karbonader med bakte grønnsaker

Karbonader med bakte grønnsaker

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Stekte karbonader med ovnsbakte grønnsaker blir en raus og god middag. Server retten sammen med en deilig persillemajones.

Fremgangsmåte

Vask selleriroten godt og legg den hel med skallet på i en ildfast form. Bak selleriroten i stekeovnen på 180 °C i ca. 2 timer til den er mør. (Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien).
Del løken i to, behold skallet på. Varm opp en stekepanne med nøytral olje. Stek løken med snittsiden ned til den er gyllen. Bak deretter løken i stekeovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Del tomatene i to og stek dem i ovnen med løken de siste 3 minuttene.
Rens den bakte selleriroten og løken for skall, og del i grove biter. Bland sellerirot og løk med tomatene og litt grovhakket persille. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
Lag persillemajones: Bland eggeplomme med sennep, litt salt og saften fra ½ sitron i en bolle. Visp det godt sammen. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitron.
Grill karbonadene eller stek dem i en stekepanne til de er gylne og gjennomvarme.
Server karbonadene med bakte grønnsaker og persillemajones til.