Ingredienser
Stekte karbonader med ovnsbakte grønnsaker blir en raus og god middag.
Server retten sammen med en deilig persillemajones.
Fremgangsmåte
-
Vask selleriroten godt og legg den hel med skallet på i en ildfast form. Bak selleriroten i stekeovnen på 180 °C i ca. 2 timer til den er mør. (Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien).
-
Del løken i to, behold skallet på. Varm opp en stekepanne med nøytral olje. Stek løken med snittsiden ned til den er gyllen. Bak deretter løken i stekeovnen på 180 °C i ca. 10 minutter. Del tomatene i to og stek dem i ovnen med løken de siste 3 minuttene.
-
Rens den bakte selleriroten og løken for skall, og del i grove biter. Bland sellerirot og løk med tomatene og litt grovhakket persille. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
-
Lag persillemajones: Bland eggeplomme med sennep, litt salt og saften fra ½ sitron i en bolle. Visp det godt sammen. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitron.
-
Grill karbonadene eller stek dem i en stekepanne til de er gylne og gjennomvarme.
-
Server karbonadene med bakte grønnsaker og persillemajones til.