Kålrulletter

Kålrulletter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er tradisjonsmat på sitt beste. Barndomsminner pakket i kål. Kraften du får er også ypperlig som base til en saus.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 °C.
Skjær vekk den grove stilken på kålen og ta kålbladene fra hverandre.
Forvell kålbladene i kokende vann og ha de raskt over i isvann. La de renne av seg.
Fyll kålbladene med farsedeig og rull de sammen til små pakker. Stikk en tannpirker gjennom for å holde de sammen.
Kok opp ½ liter vann med en buljongterning.
Legg kålrulettene i en ildfast form. Hell over buljongvannet og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Serveres med poteter, rørte tyttebær og gjerne fløtesaus til.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i desember.