Kålrotmos surret i bacon

Kålrotmos surret i bacon

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Kålrot pakket inn i crispy bacon. Søtt, salt og kremet. Perfekt hvis du vil ha noe som minner om pinnekjøttmiddagen, men ikke vil stå lenge på kjøkkenet.

Fremgangsmåte

Skrell og del kålrot i biter og kok de møre i usaltet vann.
Hell av vannet og tilsett smør og fløte. Mos med en stavmikser eller potetmoser og avkjøl.
Sett ovnen på 200 °C.
Legg 10 skiver bacon tett i tett på et bakepapir. Fordel kålrotmosen midt på skivene. Surr baconskivene rundt kålrotmosen, og bruk gjerne bakepapiret for å få det stramt og jevnt.
Legg rullen på et stekebrett og stek den i ovnen i 15-20 minutter til baconet er godt stekt.
Skjær rullen i 2-3 cm tykke biter og server.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i desember.