Kalkunbryst med fløtesaus og klementinsalat

Kalkunbryst med fløtesaus og klementinsalat

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Mange spiser helstekt kalkun til jul eller nyttår, men ofte kan det være lettere å tilberede en del av den store fuglen. Helstekt kalkunbryst passer godt hvis dere er få gjester til bords.

Fremgangsmåte

Temperer kalkunbrystet på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 120 °C.
Ta kalkunbrystet ut av posen og legg det over i en ildfast form. Krydre med salt og pepper og gni skinnet med litt olje.
Skrell og del sjalottløk i grove biter. Legg rosmarin, timian, hvitløk og sjalottløk rundt kalkunbrystet, og hell i sherry og klementinsaft.
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek kalkunbrystet i ca. 1 time, til kjernetemperatur er 63 °C.
Sett opp temperaturen til 250 °C. Stek i 5–10 minutter til skinnet får en gyllen farge og steketermometeret viser kjernetemperatur på 66 °C. Ta kalkunbrystet ut av formen og la det hvile i minimum 20 minutter før servering.
Sil sjyen som har dannet seg i bunnen av ovnsformen over i en kjele. Hell i fløte og kyllingkraften og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Lag klementinsalat: Skrell klementinene og del dem i biter eller skiver. Vend klementinene med ruccola, olje, salt og pepper.
Skjær kalkunfileten i skiver og server den med fløtesaus og klementinsalat til. Rosmarinpoteter kan også serveres til.
Rosmarinpoteter:
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Skjær potetene i grove biter hvis de er store. Vend potetene med olivenolje, salt, pepper og rosmarin, og ha dem over i en langpanne. Stek potetene i ovnen i ca. 35 minutter eller til de er gylne.

Tips:

Hvis du ønsker en litt tykkere konsistens på sausen, kan den jevnes med maisenna.