Sitron- og blåbærkake i langpanne
En enkel, men saftig kake med frisk og god sitronsmak er et godt alternativ til alle sjokoladekakene. Norske blåbær er supre å bruke i sesong, men store importblåbær duger også bra.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 180 °C. legg bakepapir i bunnen av en ildfast form eller langpanne (ca 30x25 cm)
- 2Bland alle de tørre ingrediensene i en miksebolle, og lag en fordypning i midten. Ha egg, mykt smør, melk og sitronskall i fordypningen. Visp alt sammen til en glatt, tyll røre med maskin eller håndmikser. Vend inn bærene.
- 3Hell røren i langpannen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til kaken har hevet godt og er jevnt gylden på toppen. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne eller kniv.
- 4Løsne kaken langs kanten av formen og hvelv den på en rist. Avkjøl helt.
- 5Visp sammen melis og det meste av sitronsaften til du har en glatt, blank glasur. Spre glasuren jevnt over kaken, eller bruk en skje og la glasuren renne over kaken og lage mønster. Dryss over resten av sitronskallet og pynt med masse friske spiselige blomster og blader, tynne sitronskiver og blåbær.
- 1