Kjøttkaker med brun saus

Den klassiske retten kjøttkaker med brun saus går aldri av moten. Lag dobbel porsjon og inviter naboen til søndagsmiddag.

20-40 min
Enkel
Kjøttkaker med brun saus
Tips!

Du kan også varme kjøttkakene i sausen, men da må du lage dobbel porsjon med saus.

Slik gjør du

  1. Klassisk brun kjøttkakesaus:

    1. 1
      Start med å lage brun saus. Smelt smør i en gryte på middels varme og rør inn hvetemel. Rør konstant med en tresleiv til smøret og melet har fått en gyllen mørkebrun farge, dette tar ca. 5 minutter.
    2. 2
      Hell i vannet og rør konstant slik at melet ikke klumper seg. Tilsett buljong og pepper, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak eventuelt til med en klype salt og litt pepper.
    3. 3
      Varm kjøttkakene i en middels varm stekepanne til de er gjennomvarme.
    4. 4
      Skrell gulrøttene og del dem i jevne staver. Kok gulrøttene i lettsaltet vann til de er møre. Varm ertene etter anvisning på pakken.
    5. 5
      Server kjøttkakene med brun saus, gulrøtter, erter og kokte poteter, gjerne med tyttebærsyltetøy ved siden av.