Brownies med valnøtter og salt karamelltopping
En deilig browine passer perfekt når du har lyst på noe skikkelig godt. Pimp den med valnøtter, sjokoladebiter og hjemmelaget salt karamelltopping for ekstra kos!
40-60 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Tilbered kakerøren som beskrevet på posen. Rør inn hakkede valnøtter og sjokolade. Hell røren over i en ildfast form kledd med bakepapir (ikke større enn 20 x 30 cm) og stek som beskrevet. Avkjøl kaken i formen.
- 2Lag karamellsausen. Hell vann og sukker i en tykkbunnet kasserolle (viktig at kasserollen er helt ren).
- 3Kok blandingen til gyllen karamell. Ikke rør i sukkeret, rist heller på kasserollen. Begynner du å røre i sukkeret kan det krystallisere seg. Skru ned varmen og rør inn smøret. Rør inn fløten litt etter litt. Skru opp varmen igjen når all fløten er tilsatt.
- 4La karamellsausen småkoke i 3–4 minutter til den tykner. Husk at karamellsausen vil tykne ytterligere når den avkjøles.
- 5Rør til slutt inn saltet og avkjøl sausen.
- 6Server saftig brownies toppet med karamellsaus og hakkede valnøtter, og server resten av sausen ved siden av.
- 7Som ekstra tilbehør er det helt nydelig med vaniljeis.
- 1