Blåbærmuffins med kefir
Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren. Herlig i muffins og andre kaker.
60+ min
Enkel
Slik gjør du
- 1Smelt og avkjøl smøret.
- 2Bland bærene med ca 1/4 del av hvetemelet, og sett dette til side.
- 3Bland resten av de tørre ingrediensene i en bolle.
- 4Pisk egg sammen med sukker, og visp inn smøret og melken. Lag en fordypning i melblandingen, og rør inn eggeblandingen. Bland deretter inn blåbærene, og rør det sammen forsiktig.
- 5Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp halvveis, ca 3/4. Det beste er å bruke muffinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene formen bedre.
- 6Muffinsene stekes ved 180 °C. Oppskriften gir seks store muffins, eller ti små. Store muffins stekes i 15 - 20 minutter og små muffins stekes i ca. 12 minutter.
- 1