Juletrekake

Juletrekake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Juletreformet bløtkake med friske bær tar seg ikke bare godt ut på kakebordet, men er også en fryd for ganen.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 °C varmluft. Kle en liten langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis i ca. 5–10 minutter. Sikt mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren over i langpannen og stek sukkerbrødet nederst i ovnen i ca. 16 minutter. Bruk en kakepinne eller trepinne for å sjekke om kaken ferdig. Avkjøl sukkerbrødet.
Del sukkerbrødet i to lag. La de to lagene ligge oppå hverandre mens du skjærer ut en juletreform og en stjerne. Legg den ene delen av sukkerbrødet forsiktig over på et serveringsfat.
Dynk sukkerbrødene med melk ved å bruke en spiseskje og fordel væsken jevnt over bunnene.
Pisk 2 dl kremfløte til stiv krem, og vend den sammen med vaniljekrem. Fordel kremen på kakebunnen som er plassert på serveringsfatet. Legg bringebær på kremen før du legger på den andre kakebunnen.
Pisk resten av kremfløten til krem som du fordeler på toppen av kaken. Pynt kaken med rips, jordbær og bringebær, og pynt stjernen med klementincurd. Dryss litt melis over kaken ved servering.
Oppskrift på Klementincurd.