Ingredienser
Gjør litt ekstra stas på julelunsjen med bugnende smørbrød som smaker jul. Det er tiden for litt ekstra godt pålegg og vi har laget et utvalg for enhver smak. Alle smørbrødene er til 1 porsjon/1 smørbrød.
Fremgangsmåte
- Røkelaks og kremostpålegg
-
Smør raust med kremostpålegg på brødskiven. Legg på laks og topp med litt finhakket rødløk og pepper. Pynt med en sitronbåt.
-
Oppskrift på Kremostpålegg.
- Brie med pære, nøtter og honning
-
Smør brødskiven med smør. Legg på salat, og topp med brie, pæreskiver og valnøtter. Drypp til slutt over litt honning.
- Julesild
-
Smør brødskiven med smør. Legg på sild og topp med timian.
- Julesylte og rødkål
-
Smør brødskiven med smør og sennep. Legg på salat, sylteskiver og rødkål, og topp med reddikskiver.
- Ribberull, sennep og syltet gulrot
-
Smør brødskiven med søt sennep. Legg på ribberull og topp med syltet gulrot, grovkvernet pepper og frisk timian.
-
Oppskrift på Syltet gulrot.
- Kokt julepølse og stekte poteter
-
Del julepølsen og potetene i skiver, og stek det gyllent i halvparten av smøret. Smak til med salt og pepper. Smør brødskiven med smør. Legg på avrent rødkål og topp med stekte poteter og pølse.
- Lun julepostei og sprøstekt Strandaskinke
-
Sprøstek Strandaskinke i en varm stekepanne. Smør brødskiven med julepostei og topp den med sprøstekt skinke, fiken og timian.
- Gräddost med eple og tørket frukt
-
Smør brødskiven med smør. Legg på salat og topp med ost, epleskiver og tørket aprikos i biter.
- Kokt juleskinke
-
Smør brødskiven med sennep. Legg på salat og juleskinke, og topp med druer, hakkede valnøtter og en appelsinskive.
-
1. Røkelaks og kremostpålegg – 2. Brie med pære, nøtter og honning – 3. Julesild – 4. Julesylte og rødkål – 5. Ribberull, sennep og syltet gulrot – 6. Kokt julepølse og stekte poteter – 7. Lun julepostei og sprøstekt Strandaskinke – 8. Gräddost med eple og tørket frukt – 9. Kokt juleskinke