Innbakt kylling i sweet and sour-saus

Innbakt kylling i sweet and sour-saus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En deilig middagsrett med sprø innbakte kyllingbiter, grønnsaker og jasminris. Tilsett sursøt saus, og sett kronen på verket med saftige ananasbiter.

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken.
Del paprika, vårløk og løk i grove biter. Ha sweet & sour-sausen i en gryte og ha i grønnsakene. Kok opp og la sausen koke noen minutter. Ha ananasen i sausen etter at den er kokt.
Bland kyllingstrimlene godt med eggehvitene. Sikt mel og maizena i en stor bolle og rør inn salt og pepper. Legg kyllingen i melblandingen og bland til kyllingbitene er helt dekket med mel på alle sider.
Varm opp frityrolje i en vid gryte eller i en frityrkoker (du trenger ca. 3 cm olje i gryten).
Friter litt av kjøttet om gangen (3 omganger). Legg kyllingbitene i den varme oljen og friter i 2–3 minutter, til kjøttet er gyllent og gjennomstekt. Legg det friterte kjøttet utover et kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle slik at oljen renner av.
Server sweet & sour-saus med den innbakte kyllingen og pynt med sesamfrø. Server med jasminris ved siden av.
VIKTIG! Gå aldri fra en gryte med kokende olje. Ha alltid klart et lokk til å legge over gryten hvis oljen tar fyr.

Tips:

For å sjekke om oljen har riktig temperatur, kan du putte en tresleiv ned i oljen. Hvis det freser og bobler rundt sleiven, er oljen varm nok.