Indrefilet surret i spekeskinke

Indrefilet surret i spekeskinke

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Svinefilet er godt i seg selv, men surret i spekeskinke blir den ekstra god. Her er fileten servert med ratatouille og ovnsstekte poteter.

Fremgangsmåte

Gni indrefilet av svin med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en panne med smør. Pakk skinkeskiver rundt fileten, og bind hyssing rundt med jevne mellomrom. Pensle fileten med olje og legg den over i en ildfast form.
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 125 °C til termometeret viser ca. 70°C. Sjekk termometeret etter 20 minutter. La fileten hvile 20 minutter før den skjæres i skiver.
Stekte båtpoteter
Vask poteter godt og skjær dem i båter. Legg potetbåtene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over litt olje og dryss på salt og urter. Stek potetene på 225°C i 20 minutter mens fileten hviler. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre.
Ratatouille
Rens og del løken i båter, og skjær paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken. Ha olje i en kjele og tilsett hvitløk. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Fres alt ett par minutter før du heller over de hermetiske tomatene og en buljongterning. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15-20 minutter. Smak til med urtekrydder, salt og pepper.
Server svinefilet surret i spekeskinke med ovnsstekte potetbåter og smakfull ratatouille.

Tips:

Denne oppskriften egner seg også veldig godt til grilling. Grill fileten i 15-20 minutter. Snu ofte.