Torsk og potetgrateng med sennep
Dette er en annen variant av fiskegrateng med potetmos og grønnsaker. Denne oppskriften er lett å like for både for liten og stor.
20-40 min
Enkel
Slik gjør du
- 1Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2Skjær torskefileten, gulrot, sellerirot og purre i terninger. Skrell potet, del i to og kok møre.
- 3Kok opp vann med salt, ha i gulrot og sellerirot og la koke i et par minutter. Ha i purre, la koke i ca. 20 sekunder og hell av kokevannet.
- 4Hell kokevannet av poteten og mos den grovt sammen med dijonsennep. Ha grønnsaker og egg i potetmosen, og rør rundt så egget ikke rekker å stivne. Smak til potetblandingen med salt og pepper, og la kjølne litt.
- 5Smelt smør i en stekepanne og og rør inn griljermel. Vend torsken forsiktig inn i potetblandingen og ha i en smurt ildfast form. Ha smør og griljermel over formen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.
Server med gressløk drysset over.
- 1