Sprøbakt torsk med bakt potet

Denne velsmakende torskemiddagen med bakt potet og frisk spinatdressing vil falle i smak hos hele familien.

60+ min
Middels
Sprøbakt torsk med bakt potet

Slik gjør du

  1. Spinatdressing

    1. 1
      Forvarm stekeoven til 180 °C. Skrell potetene og pakk dem godt inn i aluminiumsfolie. Stek potetene på rist midt i ovnen i 60 minutter.
    2. 2
      Stek torsken i ovnen etter anvisning på pakken
    3. 3
      Varm olje i en stekepanne. Stek strimlet spekeskinke under omrøring i ca. 4 minutter til skinken er sprø. Ta spekeskinken ut av pannen.
    4. 4
      Lag spinatdressing: Finhakk løk og hvitløk og stek det i stekepannen til løken er mør og blank. Tilsett spinat og fres under omrøring til spinaten er gjennomvarm. Bland spinatblandingen med crème fraîche, sitronsaft, salt og pepper i en kjøkkenmaskin.
    5. 5
      Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne strimler med en potetskreller eller ostehøvel.
    6. 6
      Fjern folien fra de bakte potetene. Snitt hver potet med fire dype kutt og topp med en god klatt spinatdressing. Dryss sprøstekt spekeskinke og finhakket persille på toppen.
    7. 7
      Server sprøbakt torsk med bakt potet og strimlet gulrot til.