Lofoten Hjemmelagde Fiskekaker med kapers, egg og pepperrotsmør

Fiskekaker er både sunt og godt.

20 min
Middels
Lofoten Hjemmelagde Fiskekaker med kapers, egg og pepperrotsmør
Tips!

For å gi fiskekakene en optimal oppvarming er et godt tips å varme dem på begge sider i en panne med en spiseskje smør og et helt hvitløksfedd. Dette gir de gode fiskekakene et nystekt preg og den lille ekstra ”godsmaken”.

Slik gjør du

    1. 1
      Gi hvitløksfeddet en dytt med hånden eller bladet på en kniv slik at det knuses litt. Ha dette i pannen med smøret og fiskekakene. Sett pannen på moderat varme, og når fiskekakene er varme er det klart til servering.
    2. 2
      Smelt smøret i en kjele, trekk den til side. Ha i kapers, sitronsaft, hakket gressløk, og revet pepperrot. De smilende eggene (9 minutters koketid før eggene skylles i kaldt vann) grovhakkes og vendes i ved servering. Serveres lun eller varm, ikke kokende.
    3. 3
      Potetbåter og brokkolidusker er godt tilbehør til dette.
    4. 4
      Server gjerne fiskekakene med smeltet smør med egg, kapers, gressløk, pepperrot og noen dråper sitron.