Lofoten Hjemmelagde Fiskekaker med kapers, egg og pepperrotsmør
Fiskekaker er både sunt og godt.
20 min
Middels
Tips!
For å gi fiskekakene en optimal oppvarming er et godt tips å varme dem på begge sider i en panne med en spiseskje smør og et helt hvitløksfedd. Dette gir de gode fiskekakene et nystekt preg og den lille ekstra ”godsmaken”.
Slik gjør du
- 1Gi hvitløksfeddet en dytt med hånden eller bladet på en kniv slik at det knuses litt. Ha dette i pannen med smøret og fiskekakene. Sett pannen på moderat varme, og når fiskekakene er varme er det klart til servering.
- 2Smelt smøret i en kjele, trekk den til side. Ha i kapers, sitronsaft, hakket gressløk, og revet pepperrot. De smilende eggene (9 minutters koketid før eggene skylles i kaldt vann) grovhakkes og vendes i ved servering. Serveres lun eller varm, ikke kokende.
- 3Potetbåter og brokkolidusker er godt tilbehør til dette.
- 4Server gjerne fiskekakene med smeltet smør med egg, kapers, gressløk, pepperrot og noen dråper sitron.
- 1