Fish'n chips med ertepuré
Knasende sprø fisk med pommes frites og fersk ertepuré. Denne retten er et snadder fiskemåltid med britisk opphav, og med litt norsk preg.
20-40 min
Enkel
Tips!
Pommes frites kan byttes ut med søtpotetfries.
Slik gjør du
- 1Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- 2Legg fisken utover et bakepapirkledd stekbrett. Stek fisken til den sprø og gyllen, etter anvisning på pakken.
- 3Fordel pommes frites utover et stekebrett med bakepapir. Stek chipsen i ovnen sammen med fisken de siste 8–10 minuttene.
- 4Hakk sjalottløken og fres den myk og blank i en kasserolle med smør. Tilsett ertene og la det frese til ertene er gjennomvarme. Mos ertene med en stavmikser, så grovt eller fint du ønsker. Smak til med salt og pepper.
- 5Dryss litt persille over ertepurén. Server fisken med ertepuré, pommes frites og sitronbåter, og med chilimajones, remulade eller ketchup til.
- 1