Ingredienser
Lag et herremåltid på grillen med indrefilet i hovedrollen! Server med bakte tomater, grillet asparges og karamellisert løk til.
Fremgangsmåte
- Marinade
-
Renskjær fileten for eventuelle hinner/sener. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en brødpose og legg i fileten. Klem mest mulig luft ut av posen og knyt igjen. Klem og vend litt på fileten sånn at den er helt dekket med marinade. La fileten marinere i minst 1 time, men gjerne lenger i kjøleskapet.
- Karamellisert løk
-
Skrell og skjær løken i cirka 1 cm tykke skiver. Varm en stor stekepanne og tilsett en god klatt smør og litt olje. Ha i løken når smøret har smeltet. Stek løken over middels lav varme. La løken få god tid slik at resultatet blir saftig, bløt og sødmefull løk. Rør med jevne mellomrom. Virker løken litt tørr mot slutten av steketiden – kan du gjerne tilsette en liten skvett med vann fremfor mer fett. Tilsett en god klype sukker, og gjerne noen dråper balsamicoeddik mot slutten av steketiden.
- Bakte tomater
-
Fyll en ildfast form (eller bruk en liten aluminiumsform) med tomatene. Skrell og del hvitløken i skiver og ha de over i formen. Tilsett urter, dryss over salt og fyll på med olivenolje til det står olje godt opp på tomatene. Sett formen på grillen og la det stå til det bobler, tomatene har blitt myke og skinnet begynner å sprekke opp, cirka 10–15 minutter.
-
La kjøttet ligge i romtemperatur en halvtimes tid før grilling. Bruk kjøkkenpapir og «klapp» vekk eventuell overflødig fuktighet (uten å tørke vekk marinaden). Brun kjøttet ordentlig godt på alle sider over høy varme. Skru ned temperaturen, eller legg kjøttet over på en kjøligere del av grillen, og grill videre i 15–20 minutter (til kjøttet får en kjernetemperatur på 65 grader). La fileten hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
-
Fjern de nederste 3–4 cm på aspargesen. Vend aspargesen med litt olje og grill dem et par-tre minutter over høy varme. Dryss over en klype salt.
-
Skjær filetene i pene skiver og server den med grillet asparges, bakte tomater, karamellisert løk og bearnaise.