Ingredienser
De lettvinte hverdagsmiddagene blir til i en og samme gryte, som i denne oppskriften med laks, sjampinjong og kål. Men spennende blir det når krydder får spisse smaken.
Fremgangsmåte
-
Skjær laks i store terninger.
-
Finhakk sjalottløk, skjær sjampinjong i tynne skiver og hodekål i strimler.
-
Brun lakseterningene lett i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.
-
Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la det surre i et par minutter.
-
Vend inn kålen og stek videre i 1-2 minutter.
-
Dryss på provencekrydder, salt og litt kajennepepper.
-
Rør sammen vann og crème fraîche, og hell over grønnsakene.
-
Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, 3-4 minutter.
-
Server med persille drysset over, med brød ved siden av.