Gryte med julepølse og medisterkaker

Gryte med julepølse og medisterkaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En varmende og god gryte. Bytt gjerne ut julepølse og medisterkaker med de kjøttrestene du har tilgjengelig.

Fremgangsmåte

Skjær pølser og medisterkaker i jevne biter. Del soppen i fire og skjær løken i skiver.
Varm en stekepanne eller en gryte med litt olje, og stek soppen gyllen over høy varme. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. Ha soppen over på en tallerken så lenge.
Stek løken myk og gyllen over middels høy varme. Tilsett pølser og medisterkake og la det steke et par minutter før du har soppen tilbake i pannen. Tilsett tomatpuré og rør alt godt sammen.
Tilsett knuste tomater og fløte. Gi det hele et oppkok og la det småkoke i 10 minutter. Juster smaken med salt og pepper.
Topp gryten med hakket persille, sylteagurk og syltede rødbeter ved servering. Gryten kan gjerne serveres med potetmos (se oppskrift på forrige side) eller kokt ris til.