Ingredienser
Muffins er superenkle å lage og smaker alltid godt. De kan dessuten se helt forskjellige ut fra gang til gang. Med en god grunnoppskrift er det bare fantasien som setter grenser.
Fremgangsmåte
-
Sikt melet i en bakebolle, tilsett smør og smuldre det ut i melet.
-
Rør inn bakepulver, vaniljesukker, sukker, vann og egg. Ikke rør for mye, det skal bare blandes sammen.
-
Fordel røren i muffinsformer, og sett dem utover en bakeplate.
-
Stek muffinsene ved 180 °C i ca 20 min. Avkjøl på rist.
-
Glasur:
-
Visp sammen sukker og eggeplommer i en bolle i vannbad til ca 60 °C.
-
Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin, og tilsett smøret gradvis mens vispen går. Pisk blandingen luftig og glatt.
-
Tilsett vaniljeessens og konditorfarge med den fargen du selv ønsker.
-
Bruk fantasien og pynt med det du måtte ønske. Bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjoklade eller nøtter er gode alternativer.