Grunnoppskrift på lyse muffins

Grunnoppskrift på lyse muffins

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Muffins er superenkle å lage og smaker alltid godt. De kan dessuten se helt forskjellige ut fra gang til gang. Med en god grunnoppskrift er det bare fantasien som setter grenser.

Fremgangsmåte

Sikt melet i en bakebolle, tilsett smør og smuldre det ut i melet.
Rør inn bakepulver, vaniljesukker, sukker, vann og egg. Ikke rør for mye, det skal bare blandes sammen.
Fordel røren i muffinsformer, og sett dem utover en bakeplate.
Stek muffinsene ved 180 °C i ca 20 min. Avkjøl på rist.
Glasur:
Visp sammen sukker og eggeplommer i en bolle i vannbad til ca 60 °C.
Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin, og tilsett smøret gradvis mens vispen går. Pisk blandingen luftig og glatt.
Tilsett vaniljeessens og konditorfarge med den fargen du selv ønsker.
Bruk fantasien og pynt med det du måtte ønske. Bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjoklade eller nøtter er gode alternativer.

Tips:

Tips 1: Vil du lage mørke muffins kan du tilsette 25 gram kakao i deigen. Oppskriften kan også tilsettes forskjellig fyll som nøtter, frukt, sjokolade og krydder. Du kan også erstatte halvparten av melet med fullkornshvetemel hvis du ønsker en grovere muffins. Tips 2: Del muffinsene og fyll med pisket krem og jordbærsyltetøy eller glasur i stedet for å ha det på toppen.