Ingredienser
Skal du på tur de nærmeste dagene? Fylte grove horn passer godt i matpakken eller i tursekken.
Fremgangsmåte
-
Bland mel, sukker og salt i en bolle.
-
Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm.
-
Rør ut gjæren i melkeblandingen. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
-
Legg et kjøkkenhåndkle og en plastpose over bakebollen. La deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
Del deigen i to og kjevle hver del til tykke pannekaker. Del hver pannekake i 8 passe store spisser. Legg på passe mengde skinke og revet ost. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn og legg dem på stekebrettet.
-
Legg håndkle og plastpose over hornene og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.
-
Sett stekeovnen på 220 °C. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10–15 minutter.