Grillspyd med svinefilet

Grillspyd med svinefilet

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Sommeren blir komplett med saftige grillspyd! Grillspyd er utrolig enkel å tilberede og kan varieres i det uendelige. Her har vi brukt svinekjøtt og grønnsaker. Du kan fint bytte ut grønnsakene med dine egne favoritter.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i store terninger.
Del maiskolben i 1–2 cm tykke skiver. Rens og skjær resten av grønnsakene i jevne grove biter.
Tre kjøtt og grønnsaker på grillspyd. Pensle spydene med olje og krydre med salt og pepper. Grill spydene over høy varme til kjøttet er gjennomstekt, snu spydene ofte slik at alt blir jevnt grillet. Filetene kan også brunes godt i en stekepanne over høy varme, og stekes ferdig i ovn ved 200 ºC i ca. 8–10 minutter.
Husk! Bruker du grillspyd av tre, må de bløtlegges i vann ca. 20 minutter før bruk for å unngå at de tar fyr.

Tips:

Server gjerne med aioli og båtpoteter med hvitløk.