Grillskiver med blomkålsalat

Grillskiver med blomkålsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Disse ferdigmarinerte grillskivene er fulle av smak, og klare etter få minutter på grillen. Sammen med grillet mais, lun nektarinsalat med mozzarella og en frisk blomkålsalat ligger alt til rette for et hyggelig måltid i solen.

Fremgangsmåte

Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før grilling. Pensle gjerne skivene litt med nøytral olje og grill dem over høy varme i ca. 5–7 minutter på hver side, eller til overflaten er pen og gyllen og kjøttet er gjennomstekt.
Grill maiskolbene til de blir gylne og gjennomvarme, og del dem i to eller tre før servering.
Del nektarinene i to eller fire. Pensle snittflaten med litt olje og grill frukten over høy varme til snittflaten er gyllen og nektarinene har begynt å mykne. Del eventuelt nektarinene i mindre biter etter grilling. La mozzarellaen få renne godt av seg og riv den opp i grove biter. Bland sammen nektariner, mozzarella og ruccolasalat. Drypp over noen rause dråper olivenolje og litt balsamicoeddik. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Rens blomkål og del den i små buketter. Rens og finhakk rødløken. Visp sammen majones, sukker og sitronsaft/eddik. Bland dressingen sammen med blomkål og løk. Dryss granateplekjernene over salaten før servering.
Server nygrillede grillskiver med blomkålsalat, grillet mais og nektarin- og mozzarellasalat. Kryddersmør passer veldig godt på maiskolbene.