Grillet svinefilet med bakte asparges og tomater

Grillet svinefilet med bakte asparges og tomater

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Grillet svinefilet med deilige asparges og lune tomater passer perfekt i sommervarmen!

Fremgangsmåte

La kjøttet ligge i romtemperatur en halvtimes tid før grilling. Bruk kjøkkenpapir og «klapp» vekk eventuell overflødig fuktighet (uten å tørke vekk marinaden). Pensle kjøttet lett med litt nøytral olje. Brun kjøttet godt på alle sider over høy varme. Skru ned temperaturen, eller legg kjøttet over på en kjøligere del av grillen, og grill videre i 15-20 minutter (til kjernetemperatur på 65 °C). La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den.
Vask og kok potetene til stappa med skallet på. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Knus potetene med en visp og rør inn varm melk/fløte, stappa skal være grov. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
Varm ovnen til 215 °C. Skjær vekk de nederste 2-3 cm av aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned om ønskelig. Vend aspargesen med litt olje og krydre med salt og pepper. Legg aspargesen utover i en ildfast form og stek dem gylne og knapt møre i stekeovnen, ca. 15 minutter. Dryss over osten og sett aspargesen tilbake i noen minutter til osten har smeltet. Bak tomatene de siste 10 minuttene av steketiden. Del tomatene i to, ha de over i en passende form og drypp over litt olje og salt.
Server svinefileten i skiver sammen med grov potetstappe og bakte asparges toppet med varme tomater, grovhakket basilikum og balsamicosirup.