Ingredienser
Grønnsaksspyd, maispure og sitrussyltet løk er enkelt tilbehør som hever entrecotemåltidet.
Fremgangsmåte
-
Gjør klart alt tilbehøret først:
-
Del squashen i tykke skiver, sjampinjongene i to og paprika i store biter. Tre de oppdelte grønnsakene på grillspyd. Pensle med olivenolje og krydre lett med salt og pepper. Legg spydene på grillen og grill til grønnsakskjøttet mykner og soppen får fin farge.
-
Fres løken i god olivenolje i en liten gryte til løken er myk. Tilsett mais, hvitløk og crème fraîche. Kok opp og mos med stavmikseren. Smak til med salt og pepper.
-
Skjær rødløken i tynne skiver. Press saften av en sitron og hell over løken, dette gjør at rødløken blir fin og rosa og får en frisk smak, men beholder knasen.
-
Grill entrecôten på middels sterk varme i ca. 3–4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.
-
Snu entrecôten når kjøttsaften begynner å trenge ut på oversiden. Stek videre til ønsket temperatur, medium stekt har kjernetemperatur 60 °C, medium pluss 65 °C og gjennomstekt 70 °C.
-
La entrecôten hvile før den serveres hel eller skivet sammen med grønnsaksspyd, maispuré og sitrussyltet løk.