Greske kjøttboller med grillet tomat

Greske kjøttboller med grillet tomat

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Saftige greske kjøttboller med smak av mynte og hvitløk gir kanskje gode minner om sol og sommer, men kan spises hele året. Ekstra deilig blir det med grillet tomat og sukkererter som tilbehør.

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk. Varm 2 ss olje i en stekepanne. Fres løk og hvitløk i ca. 3 minutter til løken er gyllen, og avkjøl.
Kjør brødet i en foodprosessor. Bland kjøttdeig, brødsmuler, løk, hvitløk, sitronsaft, salt, pepper, finhakkede urter, hvetemel og vispet egg. Dekk til med plastfolie og sett kjøttfarsen i kjøleskapet i en time.
Lag kjøttboller ved å rulle en stor skje med kjøttfarse med hendene, fukt gjerne hendene med litt vann før du ruller.
Pensle kjøttbollene med litt olje og grill dem i ca. 8 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og har en fin stekeskorpe. Snu kjøttbollene ofte under steking. Kjøttbollene kan også stekes i en stekepanne med litt olje.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha i sukkerertene og kok dem i 1 minutt. Sil fra kokevannet.
Grillet tomat:
Del tomatene i to og fjern frøene. Grav ut innmaten med en skje slik at du kun har skallet igjen. Finhakk innmaten og bland den med Kesam, finhakket mynte, salt, finhakket hvitløk og sitronsaft.
Pensle grillristen med litt olje og grill tomatskallene i 1 minutt på høy varme mens du snur på dem ofte. De kan også stekes i en stekepanne med litt olje.
Fyll det grillede tomatskallet med Kesam-blandingen og dryss over litt finhakket persille.
Server kjøttbollene med sukkererter og grillet tomat til.

Tips:

For en glutenfri variant kan 100 g hvetemel erstattes med potetmel og du kan benytte glutenfritt brød til brødrasp.