Gratinert sandwich med kjøttboller og hjemmebakt yoghurtbrød

Gratinert sandwich med kjøttboller og hjemmebakt yoghurtbrød

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

En klassisk meatball-sub liker alle! Her har vi laget den med et enkelt yoghurtbrød og brukt ferdige italienske kjøttboller.

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 180°C. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bake­bolle. Tilsett yoghurt og arbeid deigen sammen i ca. 5 minutter til deigen er godt blandet, smidig og litt klissete. Smør en liten brødform med oliven­olje og legg i deigen. Stek brødet midt i ovnen i 35 - 40 minutter. Avkjøl brødet 10 minutter i formen før du hvelver det ut av formen og avkjøler videre på rist.
Kjøttboller i tomatsaus:
Stek kjøttbollene raskt over høy varme i en stekepanne med litt olje til kjøttbollene er gylne på alle sider. Løft kjøttbollene over på en ­tallerken så lenge. Tilsett litt mer olje i pannen hvis nødvendig og fres løk og hvitløk over middels høy varme til løken er gyllen og myk. Tilsett tomater, sukker og chili. La tomatsausen putre under sporadisk omrøring i 15-20 minutter til den har tyknet. Smak til med salt. Ha kjøttbollene over i tomatsausen og la de kose seg i sausen i 2-3 minutter.
Varm ovnen til 215°C. Del yoghurtbrødet i 4 skiver på langs av brødet. Legg skivene over på et stekebrett med bakepapir. Fordel kjøttboller og saus på skivene og dryss over ost. Drypp over litt ekstra olivenolje og ­gratiner sandwichene midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til osten er ­gyllen. Dryss over litt hakkede urter og server sandwichen med en frisk salat.