Ingredienser
En klassisk meatball-sub liker alle! Her har vi laget den med et enkelt yoghurtbrød og brukt ferdige italienske kjøttboller.
Fremgangsmåte
-
Varm ovnen til 180°C. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bakebolle. Tilsett yoghurt og arbeid deigen sammen i ca. 5 minutter til deigen er godt blandet, smidig og litt klissete. Smør en liten brødform med olivenolje og legg i deigen. Stek brødet midt i ovnen i 35 - 40 minutter. Avkjøl brødet 10 minutter i formen før du hvelver det ut av formen og avkjøler videre på rist.
- Kjøttboller i tomatsaus:
-
Stek kjøttbollene raskt over høy varme i en stekepanne med litt olje til kjøttbollene er gylne på alle sider. Løft kjøttbollene over på en tallerken så lenge. Tilsett litt mer olje i pannen hvis nødvendig og fres løk og hvitløk over middels høy varme til løken er gyllen og myk. Tilsett tomater, sukker og chili. La tomatsausen putre under sporadisk omrøring i 15-20 minutter til den har tyknet. Smak til med salt. Ha kjøttbollene over i tomatsausen og la de kose seg i sausen i 2-3 minutter.
-
Varm ovnen til 215°C. Del yoghurtbrødet i 4 skiver på langs av brødet. Legg skivene over på et stekebrett med bakepapir. Fordel kjøttboller og saus på skivene og dryss over ost. Drypp over litt ekstra olivenolje og gratiner sandwichene midt i ovnen i ca. 10 minutter, eller til osten er gyllen. Dryss over litt hakkede urter og server sandwichen med en frisk salat.