Ingredienser
Ingen jul uten juleskinke! Gratineringen består blant annet av sennep, brunt sukker, honning, brødsmuler og krydder. Etter et opphold i ovnen blir toppingen både sprø og gyllen. Den klassiske waldorfsalaten kommer her i en «blank» utgave.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 215 °C.
-
Fjern nettet rundt skinken. Klapp skinken tørr med litt kjøkkenpapir og legg den i en ildfast form.
-
Rør sammen sennep, sukker, honning, brød, nellik, ingefær og appelsinskall, og smør blandingen utover skinken. Gratiner skinken i stekeovnen i 15–20 minutter, eller til glasuren/gratineringen har fått en sprø skorpe med en fin og gyllen farge.
- Blank waldorfsalat:
-
Rens sellerien og skjær den i tynne skiver. Del eplene i tynne skiver eller små terninger. Rens og skjær ananasen i små biter, og del druene i to.
-
Visp sammen olivenolje, sitronsaft og honning. Smak dressingen til med litt salt og pepper, og bland dressingen sammen med selleri, eple, ananas, druer og valnøtter. Ha alt over i en serveringsbolle og dryss over hakket persille.
-
Skjær skinken i tynne skiver, dryss over litt hakkede urter og server den med waldorfsalat til.