Glaserte mandler

Glaserte mandler

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Glaserte nøtter er godt til ost, i salater, på desserter og som snacks.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Skyll mandlene i et dørslag og legg dem over i en langpanne. Rist nøttene i ovnen i ca. 8 minutter.
Kok opp sukker og vann i en teflonpanne, la vannet fordampe og sukkeret karamellisere til det er lysebrunt. Skru av varmen og ha i mandler, salt og smør. Vend det godt sammen slik at nøttene blir jevnt dekket av karamellen.
Hell de glaserte mandlene over på en bakepapirkledd stekeplate og separer nøttene raskt så de ikke stivner i en klump. La mandlene avkjøle helt. Oppbevar glaserte mandler i en tett boks med lokk.

Tips:

Oppskriften gir ca. 4 dl glaserte mandler.