Ingredienser
Bakte druer gir en søt og spennende smak til focacciaen som er nydelig til alle typer oster, men også kjempegodt alene.
Fremgangsmåte
-
Bland vann, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett mel og bland ved lav hastighet i 3 minutter.
-
Tilsett salt og olje og elt deigen ved middels hastighet i 10 minutter.
-
Dekk til bollen med plastfolie eller et kjøkkenklede og la deigen heve til dobbel størrelse.
-
Strekk ut deigen på et smurt stekebrett. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter.
-
Dra deigen litt ut på nytt, til ønsket fasong. Dekk til og la deigen hvile i 10 minutter til.
-
Varm ovnen til 215 grader.
-
Dytt druene ned i deigen. Ringle over olivenolje og dryss på flaksalt.
-
Stek brødet midt i ovnen i 20-25 minutter, til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl på rist og pynt med kvaster av timian.