Focaccia med tomater
Focaccia er en klassiker og godt tilbehør til alle typer salater, supper, grillmat eller til tapasbordet. Her har vi brukt søte tomater som topping, og det gir en sødmefull og god smak til brødet.
60+ min
Middels
Slik gjør du
- 1Bland vann, sukker og gjær i en bakebolle. Tilsett mel og bland ved lav hastighet i 3 minutter.
- 2Tilsett salt og olje og elt deigen ved middels hastighet i 10 minutter.
- 3Dekk til bollen med plastfolie eller et kjøkkenklede og la deigen heve til dobbel størrelse.
- 4Strekk ut deigen på et smurt stekebrett. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i 30 minutter.
- 5Dra deigen litt ut på nytt, til ønsket fasong. Dekk til og la deigen hvile i 10 minutter til.
- 6Varm ovnen til 215 grader.
- 7Del tomatene i to og dytt ned i deigen. Ringle over olivenolje og dryss på flaksalt.
- 8Stek brødet midt i ovnen i 20-25 minutter, til overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl på rist og pynt med kvaster av timian.
- 1